cropped-logo-son-hal-2-e1588758653886-1.png

BAHRİYEDE TEKNOLOJİ

Değerli Meslektaşım, arkadaşım Sabri Çiğdem’in son yayınladığım BTI – YUNAN BAHRİYESİ – 2 başlıklı yazım için Facebook ta yaptığı yoruma ilişkin şimdilik birkaç noktaya değinmek istiyorum.

Yazı dizimin ilkinde belirttiğim gibi, BTS (bilim teknoloji ve ınovasyon) alanı bir bütün olarak ele alınmalı ve hiyerarşik bir yapı içinde değerlendirilmeli. Yani çıkış noktası ulusal savunma stratejisi ve buna bağlı BTI konsepti olmalı..

10 ya da 20 yıl sonrası için nasıl bir donanma yapısı öngörülüyor?

Bu düzeyde donanmayı kullanacak ve sürdürülebilir halde tutacak nasıl bir personel ve altyapı gereksinimleri var?

Bu düzeye erişmek üzere nasıl bir eğitim sistemi gerekiyor?

Diğer ülkelerde nasıl bir eğitim yapılanması var?

 v.b..v.b..

Kuşkusuz DZKK lığının bu alanda çalışmaları bulunmaktadır.

Örneğin DENİZ HARB OKULU nun yaptığı bilimsel çalışmalar için bir yayını bulunuyor ;

DENIZ BILIMLERI VE MÜHENDISLIĞI DERGISI

Ancak bu konu ,teknolojinin hiperbolik tırmanışına bakınca, tüm ulusal kapasiteleri kullanmak adına ,başlıbaşına  çalıştaylar ve öncesi birkaç tez konusu kişisel kanımca..

MSB İlgili birimleri ,Ulusal gemi endüstrisi , ARGE Kurumları ve Akademi/ Üniversiteler i de katarak ( belirli bir çerçeve içinde tabii)…

BAHRİYE TEKNOLOJİLERİNDEKİ GÜNCEL GELİŞMELER websitesinin HABERLER bölümünde yer alıyor. Bu Yazıyı/Haberi yararlı buldu iseniz, yukardaki paylaşım butonlarından istediğinizi tıklayıp meslektaşlarımızla ile paylaşarak FARKINDALIK ve GELİŞMELERE  katkıda bulunun lütfen.

Teşekkürler…